The Rolling Stones, ett rockband som producerat musik i många år

Under 1960-talet och tiden efter hade Storbritannien många kända rockband, The Rolling Stones är ett av de banden och det bildades år 1962 i London. The Rolling Stones har blivit omnämnda till att vara ett av de rockbanden som lyckats bäst i hela världen. De nådde stor framgång med sin musik och de har även inspirerat många andra musikintresserade.

I bakgrunden har The Rolling Stones alltid inkluderat bluesmusik och det har de gjort sedan de började att publicera musik. Bluesmusiken kan man nästintill höra i alla deras låtar om man lyssnar noggrant, dock hörs det tydligast på deras album som heter Exile on Main Street som släpptes år 1972.

Bandets historia

Det tog ett tag innan The Rolling Stones slog igenom med sin musik, till en början producerade de många coverlåtar. År 1965 kom gruppens stora genomslag när de släppte sitt album som hette Out of Our Heads. På detta album finns några av deras kändaste låtar och dessa har blivit riktiga rockklassiker. Det var även under denna tid som gruppen allt mer började fokusera på att producera rockigare låtar.

Rolling Stones är ett band som höll på i många år, dock valde en av bandmedlemmarna att sluta år 1993 eftersom han ville ägna mer tid åt bland annat sin familj. Dock rådde det en del osämja mellan de andra medlemmarna i gruppen, trots detta fortsatte de att producera musik. Gruppen valde dock att splittras, men de var inte ifrån varandra särskilt lång tid. Efter fem år på olika håll valde gruppen att återförenas under år 2012.

The Rolling Stones, ett rockband som producerat musik i många år
Rulla till toppen
zakra