Mode och musik

Två saker som alltid haft en nära relation är mode och musik, framför allt inom musiken som anses vara alternativ. Det är den musik som inte spelats i lika hög utsträckning eller som gått emot strömmen i samhället. Personer som lyssnar och spelar den här typen av musik har använt sin klädstil som ett sätt att sticka ut i mängden, visat att de vågar vara annorlunda och att det inte är fel att vara sig själv oavsett vad andra tycker.

Modet på scenen

Det är dock inte endast fansen som använder mode som ett sätt att visa vem de är. Även artister har en tendens att klä sig i sådant som andra inte vågar prova på. När de uppträder är det dessutom viktigt att de visar vem de är, inte bara med sin musik utan även sitt utseende. Ett exempel på detta är David Bowie som med sitt alter ego Ziggy Stardust vågade vara annorlunda.

Att välja sin egna stil

Personer som idag väljer att kämpa mot att bli kända som artister väljer ofta att fokusera på musiken. Kläderna och utseende är vad som kommer efter. Dock är det många som endast känner sig bekväm i sådant som anses vara normalt. Att gå ut på scen i Halloweenutklädnad kräver ett stort mod och det är inte många som vågar. Först efter att de lyckats med musiken kan de känna sig bekväma med att börja komma ut ur sitt skal och välja klädsel som får dem att sticka ut i mängden.

Oavsett om man är ett fan eller artist är det viktigt att välja att klä sig i sådant som man känner sig bekväm i samtidigt som det visar en del av vem man är. Skulle man ha några idéer om hur man önskar se ut men inte vågar kan man börja smått. Till exempel med att byta ut ett klädesplagg i taget och se hur det känns. Det kan också vara något mindre man förändrar, till exempel vilka smycken man bär eller hur man stylar sin frisyr.

Mode och musik
Rulla till toppen
zakra