Bruno Mars, en prisbelönt artist

R&B är väldigt stort, framför allt i USA, och många av de amerikanska artisterna har också blivit väldigt populära i övriga länder i världen. En av världens kändaste artister inom R&B är Bruno Mars. Vad många kanske inte vet är att detta inte är hans riktiga namn, utan endast hans artistnamn. Hans riktiga namn är Peter Gene Hernandez. Han kommer ursprungligen från Honolulu som ligger i Hawaii och han föddes år 1985. Han är inte endast en artist och sångare utan han är även låtskrivare och musikproducent.

Bruno Mars historia

Peter Gene Hernandez eller Bruno Mars släppte sitt debutalbum i oktober år 2010. Detta debutalbum döpte han till Doo-Wops & Hooligans. Detta album innehåller en av hans kändaste låtar, Just The Way You Are. Denna låt blev väldigt snabbt populär och den nådde toppen på den amerikanska topplistan, Billboard Hot 100.

Låten blev även populär och känd i många andra länder i världen. Exempelvis blev detta hans andra låt att toppa listor i Storbritannien och Kanada.

Bruno Mars är i grund och botten en soloartist med en solokarriär, dock har han gjort och producerat låtar tillsammans med många andra kända artister. Bland annat har han gjort låtar tillsammans med Kesha, Eminem, Cardi B och Alan Walker. Detta har gjort att han kunnat nå ut till många personer med sin musik och på så sätt har han skapat sig en stor fanbas.

Många artister har som mål att någon gång vinna en Grammy på Grammygalan och detta lyckades Bruno Mars med efter ett antal år inom musikbranschen. Det var år 2018 som han vann några av de mest prestigefyllda priserna som man kan vinna som artist. Han fick pris för att han lyckats skapa årets bästa album, som hette 24K Magic. Utöver detta vann han även pris för bästa låt. Låten som han fick pris för var That’s What I Like.

Bruno Mars, en prisbelönt artist
Rulla till toppen
zakra