Skapa egen musik

I dagens samhälle behöver man inte äga en hel studio för att skapa sin egna musik. Med datorns utveckling har vi numera tillgång till en hel musikstudio på vår dator. I det här inlägget får du tips på hur du kan skapa din egna musik på hemmaplan utan att det behöver kosta en förmögenhet.

Prylar

Det finns en hel del prylar som underlättar när du skapar din egna musik. Om du använder din dator till att skapa musik kan det underlätta att ha en datormus. Laptops har en inbyggd datormus i sig, men det kan underlätta att köpa en extern datormus eftersom det är mer ergonomiskt och gör det enklare för dig att klippa i det program du använder för att göra musik. Du kan köpa en datormus online eller i fysiska butiker som säljer teknik.

En annan sorts pryl som är användbart när du skapar din egna musik är hörlurar. Med hörlurar får du din musik rakt in i öronen och har större chans att höra om det är något fel i produktioner. Dessutom finns det brusreducerande hörlurar vilket håller ute alla andra ljud och är bra för dig som vill fokusera på din musik. Förutom de brusreducerande hörlurarna så finns det en hel del andra variationer på hörlurar att välja bland. Både med och utan sladd och de som har hörsnäckor eller hörselkåpor som sitter i eller på örat.

Instrument

För att kunna skapa musik krävs det att du har en fallenhet för det. Det finns datorprogram du kan ladda ner till din dator där det finns digitala instrument du kan använda dig utav för att skapa din egna musik, men du kan också spela dina instrument själv. Om du väljer att spela ett fysiskt instrument och vill spela in det behöver du investera i en bra mikrofon. Det finns ett flertal mikrofoner på marknaden att välja bland till olika priser. Om du är helt ny på att skapa egen musik behöver du inte köpa det dyraste först, det kan vara bra att testa sig fram för att sedan avancera. En mikrofon är också bra för inspelning om du ska spela in sång.

Mobiltelefon

Många använder sin mobiltelefon för att spela in röstmemos när de kommer på en text eller en melodi de vill komma ihåg. Nästan alla mobiltelefoner har en röstinspelning du kan använda dig av om du plötsligt kommer på en ny idé till en låt. Mobiltelefoner har också en app där du kan föra dina anteckningar vilket är användbart för dig som är låtskrivare och kommer på en bra textrad när du är på språng. Många musiker och artister använder sig av mobiltelefonens kamera för att spela in när de sjunger eller spelar. En del delar sedan det vidare på deras sociala medier.

Skapa egen musik
Rulla till toppen
zakra