Ramones, ett av USAs första punkrockband

Ett rockband som blivit kända i stora delar av världen är Ramones. Det är ett punkrockband som bildades i USA, närmare bestämt i Queens, New York. Det var i mars år 1974 som bandet bildades. En anledning till att Ramones blev så pass kända som de blev är att de är ett av USA:s första punkrockband. Alla medlemmarna som var med från start valde även att ändra sina efternamn till Ramone.

Bandets historia

Det som urskiljde Ramonesfrån många andra band inom samma genre var att de gick tillbaka till det gamla inom musiken som tidigare varit populärt. De undvek att använda sig av psykedelisk musik som annars var väldigt populärt att använda sig av i musik som producerades på 1970-talet. Detta skapade ett unikt sätt för dem att producera musik och det var något som blev väldigt uppskattat av deras lyssnare och fans.

Totalt arrangerade Ramones runt 2200 konserter och deras sista konsert var i augusti år 1996. Konserten arrangerades i Los Angeles på The Palace. Ramones har fått många utmärkelser och den största var när de valdes in i Rock and Roll Hall of Fame. Här fick de en plats år 2002.

Ramones, ett av USAs första punkrockband
Rulla till toppen
zakra