Känd popgrupp från Hollywood

Många av de popgrupper som blivit kända och nått relativt stora framgångar kommer ursprungligen från USA. En av dessa popgrupper är Selena Gomez & The Scene. Denna grupp bildades i Hollywood år 2008. Selena Gomez är dock född i staden Grand Praire som ligger i Texas.

Gruppens medlemmar

Gruppen Selena Gomez & The Scene bestod av totalt fem medlemmar och gruppen bildades av Selena Gomez som är en sångerska. Gruppens namn beskriver tydligt hur gruppen är uppbyggd då Selena Gomez var deras frontfigur och de andra spelade instrument. De andra fyra personerna som var med i popgruppen var Ethan Roberts, som spelade gitarr, Joey Clement, som spelade bas, Greg Garman, som spelade trummor och Dane Forrest, som spelade keyboard.

Gruppens historia och framgångar

Det var under en intervju år 2008 som Selena Gomez berättade om sin framtida musikkarriär. I denna intervju nämnde hon att hon inte planerade att vara en soloartist utan att hon ville ingå i ett band. Från början sa även Selena att hon inte ville att hennes namn skulle vara kopplat till gruppen och de gick ut med att gruppens namn endast skulle vara The Scene. Dock uppstod det en del problem med Hollywood Records och därför var de tvungna att ändra namnet till Selena Gomez and The Scene. Detta har i sin tur kommit att innebära att en del personer felaktigt kallar gruppen för endast Selena Gomez.

Deras debutalbum släpptes år 2009 och det kom att kallas för Kiss & Tell. Albumet togs emot bra av fansen och under den första veckan såldes det runt 66.000 exemplar. Ett år senare, år 2010, valde gruppen att släppa sitt andra album, detta kom att döpas till A Year Without Rain. Detta album slog rekord och sålde ett antal skivor fler än deras första. Albumet innehöll en blandning av pop och elektroniska låtar, andningen till detta var att de ville göra något nytt och roligare som skulle skilja detta album från det första.

Redan året därpå, år 2011, släppte gruppen sitt tredje album. Selena Gomez berättade i en intervju att det tredje albumet skulle ha mer djup i sig än de tidigare albumen haft. Detta album fick namnet When the Sun Goes Down och en av låtarna på albumet kom att bli väldigt känd och populär bland fansen, denna låt var Love You Like a Love Song.

Känd popgrupp från Hollywood
Rulla till toppen
zakra