The Beatles, ett inflytelserikt rockband

Det finns många band som blivit kända inom rockmusiken, dock har en del band blivit kändare än andra. Ett av de band som lyckats väldigt bra och blivit känt i länder världen över är The Beatles. The Beatles blev kända för sin rockmusik som mixades med pop. Bandet var aktivt under 1960-talet och har även blivit känt för att vara musikhistoriens mest framgångsrika band när man ser till det kommersiella. En anledning till detta är att bandet sålde över 1,3 miljarder skivor och de har haft väldigt många listettor på den amerikanska singellistan, Billboard.

Bandets historia

Bandet skapades år 1960 i Liverpool och det hade fyra medlemmar. Dessa fyra medlemmar var John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr. Det var John och Paul som var de två som skrev de flesta låtarna som bandet sedan spelade in och uppträdde med.

Det som fick The Beatles att urskilja sig från andra rockgrupper var att de var väldigt uppfinningsrika och de vågade därför skapa låtar där olika musikgenrer mixades. Detta ledde även sedan till att bandet kommit att bli känt som ett av världens mest inflytelserika.

Bandet blev väldigt populärt och det gjorde att de fick väldigt många fans världen över. Fansen var väldigt involverade och entusiastiska och tack vare detta kom fansens entusiasm att bli kallad för Beatlemania. The Beatles skapade inte endast nya musikaliska trender utan de skapade även nya trender inom mode och filmskapande.

Bandet nådde stora framgångar

I början av 1960-talet skrev bandet många låtar och de spelade in flera album. Dessa album placerade sig högt på topplistorna i hela världen, vilket innebar början på det som man sedan kom att kalla för den brittiska invasionen inom musikbranschen. Bandet höll sig inte endast till rockgenren utan de började även experimentera med andra genrer i slutet av sin karriär, såsom med heavy metal och heavy rock.

Bandet splittras

Dock var allt inte så positivt som det verkade inom bandet och konflikterna inom bandet blev värre och värre med tiden. Detta ledde till att bandet splittrades och upplöstes under år 1970. Efter att bandet hade splittrats valde alla medlemmar att fokusera och satsa på sina egna solokarriärer. De lyckades alla och de blev även framgångsrika på egen hand.

Fansen slutade dock aldrig hoppas på att det en gång skulle ske en återförening för The Beatles. Tyvärr krossades fansens drömmar när en av de tidigare medlemmarna sköts ihjäl år 1980. Detta var en av de personerna som bidragit mycket inom låtskrivandet, nämligen John Lennon.

Även om inte gruppen återförenades eller spelat tillsammans på mycket lång tid fick de en utmärkelse år 2010. Det var tidningen Rolling Stones Magazine som utnämnde The Beatles till att vara den bästa musikgruppen som någonsin existerat.

The Beatles, ett inflytelserikt rockband
Rulla till toppen
zakra