En popgrupp som stod för girl power

Popmusik har alltid varit populärt i världen, vilket har gjort att det skapats väldigt mycket popmusik. En del grupper har dock lyckats bli mer kända än andra. En popgrupp som lyckats att bli kända i hela världen är Spice Girls. Spice Girls bildades år 1994 och tjejerna i gruppen kom från England.

Gruppens medlemmar

Gruppen Spice Girls bestod totalt av fem medlemmar, dessa var Melanie Brown, Melanie Chisholm, Emma Bunton, Geri Halliwell och Victoria Beckham. Tjejerna i gruppen blev dock inte kända under sina egna namn utan de alla fick varsitt smeknamn och det var dessa namn som de kom att kallas för av sina fans. Alla smeknamnen inkluderade ordet spice, vilket gjorde att alla kunde sammankopplas med gruppens namn, Spice Girls.

Smeknamnen som tjejerna i gruppen kom att kallas för var Scary Spice, Sporty Spice, Baby Spice, Ginger Spice och Posh Spice. Dessa smeknamn följer med dem än idag.

Gruppens framgångar

Det var under perioden mellan år 1996 och 2000 som Spice Girls låg högt på topplistorna. Under dessa år förekom gruppen ofta i media. Gruppen var väldigt framgångsrik i Storbritannien och där har de haft totalt nio listettor. De blev kända i USA men inte lika kända som de lyckades bli i Storbritannien, i USA lyckades de endast få en listetta.

En av gruppens medlemmar, Geri Halliwell, valde att lämna gruppen år 1998 och hela gruppen splittrades två år senare, år 2000. Anledningarna till att gruppen valde att splittras är många men en anledning var att gruppen ville satsa på egna karriärer som inte nödvändigtvis inkluderade musik.

Gruppen släppte en låt med namnet Wannabe och denna nådde de stora framgångar med. Denna låt är även deras första singel som de släppte. Låten skulle representera gruppens motto som var girl power. De lyckades framföra sitt budskap och låten låg etta på topplistorna både i Sverige och Storbritannien under flera veckor.

Spice Girls blev även kända för sina kläder som de använde sig av, bland annat har gruppen varit en stor bidragande faktor till att en skyhög skomodell blev populär. Denna skomodell används fortfarande idag av en del personer och artister och märket på skorna som de gjorde kända är Buffalo.

Gruppen splittras och återförenas

År 2007, sju år efter att gruppen splittrats, valde de att återförenas och göra en comeback. Spice Girls valde att ge sig ut på en turné, vilket blev mycket uppskattat av deras tidigare fans. Dock gällde deras återförening endast en turné och ett album. Återföreningen blev lyckad och biljetterna till gruppens spelningar i London sålde slut på 35 sekunder.

Gruppen valde dock att återförenas ännu en gång efter den tidigare återföreningen, då gick de ut med att de skulle göra en turné i England och Irland under sommaren år 2019. Gruppens tidigare medlem Victoria Beckham valde dock att inte vara med på denna.

En popgrupp som stod för girl power
Rulla till toppen
zakra