AC/DC, ett band som nått stora framgångar

Det finns två olika typer av rockband, de banden som fokuserar på att spela rockmusik och de banden som istället fokuserar på att spela hårdrock. AC/DC är ett band som fokuserade på det sistnämnda och därför kom de att klassificeras som ett hårdrocksband. Bandet kommer från Sydney i Australien. Bandets olika musikstilar har ibland varit omtalade och det finns en del som påstått att de inte endast spelar rockmusik. Bandet själva anser dock att de spelat musik som kan kallas för rock and roll och de själva har alltid sagt att de är ett rockband.

Bandets historia

Det var inte helt smidigt och lätt när bandet AC/DC skulle bildas. Innan de kunde ge ut sitt debutalbum skedde det ett stort antal ändringar när det kom till medlemmarna. AC/DC kunde till slut släppa sitt debutalbum i februari år 1975, då var endast två av originalmedlemmarna kvar i bandet. Dessa två var bröder och brukar benämnas som bröderna Young. Det skulle sedan endast ta två år till att ytterligare en av bandets medlemmar skulle bytas ut. Året var 1977 och då valde basisten Mark Evans att sluta och han ersattes av Cliff Williams. Kort därefter släpptes även deras andra album, Powerage.

Därefter var bandet stabilt och det skedde inga större förändringar inom bandet förrän år 1980. Anledningen till att det skedde förändringar i bandets medlemmar då var inte för att någon valde att sluta utan det var på grund av att bandets sångare Bon Scott gick bort. Vid detta skede funderade de andra medlemmarna på att sluta och lägga ner bandet. Detta var något som Bon Scotts föräldrar inte tyckte lät som en bra idé och därför övertalade och stöttande de övriga bandmedlemmar till att fortsätta att producera musik. AC/DC fick en ny sångare, Brian Johnson, och de kunde släppa ett nytt album. Detta album blev en hyllning till den tidigare bandmedlemmen och döptes till Back in Black.

Bandet nådde stor framgång

AC/DC är ett band som nått stora framgångar i många länder i världen. Sammanlagt har bandet sålt över 200 miljoner skivor i hela världen och hela 71,5 miljoner album i USA. Detta har gjort att AC/DC är ett av de band som sålt flest album i hela USA.

Albumet Back in Black nådde extremt stora framgångar och detta album såldes i cirka 50 miljoner exemplar, vilket har gjort det till ett av världens mest sålda album någonsin.

AC/DC, ett band som nått stora framgångar
Rulla till toppen
zakra