Fantastiska fördelar med att lyssna på musik

Den senaste forskningen visar på att vårt mentala välbefinnande förbättras av att lyssna på musik. Det förbättrar även vår fysiska hälsa på ett förvånandevis bra sätt. En musiklektion kan betraktas som träning för hjärnan eftersom det kan höja vår IQ och hålla oss skärpta i ålderdomen. Härnäst presenteras vetenskapligt bevisade fördelar av att lyssna på musik.

4 fördelar med att lyssna på musik

1. Gör dig lyckligare. När vi lyssnar på musik har forskning visat att hjärnan släpper ut dopamin, en “må bra”-substans. Ju mer vi gillar musiken vi lyssnar på desto större mängder dopamin släpps ut. Denna substans ger känslor av lycka, glädje och spänning. Ljudkvaliteten i dina enheter är därför essentiell för att optimera glädjen av musik. Ett tips är att sälja din enhet till mResell som låter dig sälja Apple-enheter som iPad och iPhone. Om du behöver en känslomässig uppmuntring ska du därför lyssna på favoritmusiken på bästa möjliga enhet för att maximera välbefinnandet.

2. Förbättrar din fysiska aktivitets prestanda. Forskare har upptäckt att löpare som lyssnade på musik med snabbt tempo springer snabbare. De testade att jämföra resultaten med löpare som sprang till långsam musik och föga förvånande sprang de långsammare. Nästa gång du vill optimera din träning eller löpning, slå på en fartfylld låt!

3. Minskar stress och förbättrar hälsan. Det sägs att musik är universellt och påverkar alla oavsett från vilken kultur vi bor i. Lyssna därför på musik när du känner dig nedstämd eller stressad då det motverkar kortisolnivåerna i kroppen. Detta faktum ska inte underskattas med tanke på att stress orsakar 60 procent av alla våra sjukdomar. Ett ännu bättre sätt än att passivt lyssna är genom att aktivt delta i att skapa musik då detta förstärker vår hälsa ännu mer. Sjung med till musik när tillfälle ges som vid radio, musikfestivaler och högtider.

4. Bidrar till bättre sömnkvalitet. Musik har förmågan att rensa sinnet på negativa tankar. Ungefär en tredjedel av befolkningen lider av sömnproblem. Studier visar på att de som lyssnade på avslappnande musik i 45 minuter innan läggdags sov bättre än andra, som till exempel de som lyssnade på en ljudbok eller ingenting utöver deras normala rutin. Om du har problem med att sova är tipset därför att slå på klassisk musik som Bach eller Mozart. Belöningen får du uppleva när du vaknar nästa morgon.

Fantastiska fördelar med att lyssna på musik
Rulla till toppen
zakra