Dansgrupp som blev en popgrupp

Det har funnits många popgrupper genom tiderna och många av dessa har endast haft tjejer som gruppmedlemmar. En av tjejgrupperna som funnits är The Pussycat Dolls. Detta är en grupp som kommer ifrån USA och gruppen skapades år 1995 av Robin Antin. Dock skulle det dröja ett antal år innan popgruppen skulle släppa sin första singel, som släpptes år 2004. Gruppens musikstil brukar inte endast klassificeras som pop utan den brukar beskrivas som en mix av både pop och elektronisk musik.

Anledningen till att det dröjde många år innan de släppte sin första singel var att de från början inte arbetade som artister inom musiken. Från början arbetade de som en dansgrupp och de brukade vanligtvis uppträda på olika ställen i Los Angeles. Gruppen hade också en del uppträdanden i Las Vegas, då på Caesar’s Palace.

2>Gruppens medlemmar

Gruppen The Pussycat Dolls bestod ursprungligen av fem stycken medlemmar. Dessa är Nicole Scherzinger, Ashley Roberts, Jessica Sutta, Melody Thornton och Kimberly Wyatt.

Gruppen har endast släppt två album och det ena hade titeln PCD, som är en förkortning av deras grupps namn. Detta albumet släpptes i september år 2005. Gruppens andra album släpptes också i september men år 2008, detta album fick namnet Doll Domination. Utöver dessa två album har gruppen även släppt ett antal singlar, dessa singlar har dock även ingått på deras album.

Gruppens dokusåpa

Gruppen har även haft en dokusåpa, denna visades år 2007 på TV3. Dokusåpan gick ut på att popgruppen under det året letade efter en ny medlem och i dokusåpan testades potentiella personer. Till sist utsåg en jury en person som skulle bli den nya medlemmen.

Dansgrupp som blev en popgrupp
Rulla till toppen
zakra