Akon, en framgångsrik artist

Ytterligare en världskänd artist inom R&B som kommer från USA är Akon. Akon är ett artistnamn och hans riktiga namn är egentligen Aliaune Damala Badara Akon Thiam. I denna text kommer han dock att nämnas med sitt artistnamn. Akon föddes år 1973 i Saint Louis som ligger i Missouri. Akon är mer än bara sångare, han är även låtskrivare, rappare och producent.

Akons karriär

Akon slog igenom och blev berömd redan år 2004 när han släppte sin singel Locked Up. Denna låt finns även med på hans debutalbum som han döpte till Trouble. Med sitt andra album nådde Akon ytterligare framgångar, då detta album blev nominerat till Grammygalan. Låten som han blev nominerad med var Smack That.
Efter en tid inom musikbranschen valde Akon att starta två egna skivbolag, Konvict Muzik och Kon Live Distribution. Detta tillsammans med hans artistkarriär har gjort honom till en av de mest framgångsrika och mångsidiga personerna inom R&B-branschen.

Akon har även gjort något som ingen annan artist lyckats med och det är att han är den enda artisten som någonsin haft både första och andra platsen på den kända topplistan Billboard Hot 100-listan.

Akon, en framgångsrik artist
Rulla till toppen
zakra